Haarwerkspecialist Kampen

Hoofdkwartier
Janita Kroes

Haarwerk, pruiken ,  visagie en
alle kappersbehandelingen

Graag wil ik me aan u voorstellen

Ondanks dat ik al jaren werkzaam was als kapster, ben ik "pas" in 2003 voor het eerst echt in aanraking gekomen met haarwerken. De reden hiervoor was dat bij mij kanker werd ontdekt en de chemotherapie mijn haar deed uitvallen. Ik werd kaal!!
Ik ben dus voor velen van u een lotgenoot en daardoor ook ervaringsdeskundige. Als kapster, met het haar altijd in de krul, vond ik het vreselijk om kaal te worden. Ik moest er niet aan denken om met een sjaal of hoofddoek de straat op te moeten. Voor mij was een haarwerk een welkome uitkomst.
Een goed haarwerk is tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Daardoor voelde ik mij weer een stuk zekerder in het openbaar, mede doordat niet iedereen direct kon zien dat ik ziek was.

Nadat ik alle chemo's had doorstaan, mijn eigen haar weer was aangegroeid en de onderzoeken mij weer een toekomst gaven, kwam ik toevallig in aanraking met een baan in het haarwerk. Dit was voor mij als herintredende kapster een geweldige uitdaging.

Helaas werd bij mij, na 2 jaar, opnieuw kanker ontdekt wat op dat moment het einde van deze nieuwe uitdaging betekende. Ook deze keer was het voor mij geen discussie: ik wilde, koste wat het kost, mijn uitstraling als goed verzorgde vrouw behouden. Dit betekende voor mij wederom een haarwerk. Vele onderzoeken en kuren later, leek het met mij weer de stabiele kant op te gaan. Ik heb mijn uitdaging weer opgepakt, echter dit keer in mijn eigen praktijk voor haarverzorging, haarwerk en grimeren.

Bekijken

Na eerst de markt te hebben verkend, ben ik in contact gekomen met een aantal producenten/leveranciers met modische haarwerken voor de vrouw van deze tijd . Ondertussen heb ik diverse technische en mentale trainingen gevolgd. Na weer tweeëneenhalf jaar leek ik kankervrij te zijn en dacht ik mijn leven, na alle ellende, weer op de rit te hebben.Tot de zomer van 2009. Weer voelde ik me niet goed. Ik was vaak zwak, voelde me ziek en misselijk. Heb heel veel overgegeven. Nog meer hoofdpijn. Moe, héél veel slapen.

Toen ik tijdens mijn controlebezoek in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam weer een aanval van overgeven kreeg, vertrouwde mijn arts het niet. Na een MRI scan bleek ik 2 hersentumoren te hebben.

De tumoren waren al zo groot als mandarijnen en drukten tegen elkaar aan, dit kon mijn dood worden. Omdat mijn lichaam verder schoon van kanker was, wilden ze mij zo snel mogelijk opereren. Op 27 oktober 2009 ben ik aan de eerste tumor geopereerd en de tweede operatie was 11 dec 2009. 7 januari 2010 begonnen de hersenbestralingen. Na weer een jaar uit de running te zijn geweest, ben ik langzaam weer tegen de berg op geklommen. Helaas ben ik nog steeds niet de oude, maar ik pluk zoveel mogelijk mijn dagen. Achter de wolken schijnt immers altijd de zon...
Ook nu heb ik mijn uitdaging weer opgepakt: mijn eigen praktijk voor haarverzorging en haarwerk. Graag wil ik u daar van dienst zijn, u helpen met mijn persoonlijke ervaring. Wilt u hiervan gebruik maken, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.

Janita Kroes

Bekijken

Contact.
Reigerweg 15, 
8263 BB Kampen, Nederland
T : 06 41 55 60 26.
.
janita@haarwerkspecialistkampen.nl 

Haarwerkspecialist Kampen Janita KroesZoutkamer Kampen is onderdeel van Hoofdkwartier Kampen

Stel een vraag

Versturen