Haarwerkspecialist Kampen

Hoofdkwartier
Janita Kroes

Haarwerk, pruiken ,  visagie en
alle kappersbehandelingen

De titel van het nieuwsbericht

Wat voor een soort haarwerk moet ik kiezen, van kunstvezel of echt haar?

Wanneer de uitval van het haar door een behandeling tijdelijk is, raden wij de klant aan om een haarwerk te nemen van een kunstvezel. Dit ziet er uit als echt haar en is makkelijk te onderhouden. Meestal hebben wij het haarwerk op voorraad, wij modeleren het haarwerk naar het gezicht van de klant. Echt haar is af te raden, erg duur en moeilijk zelf te onderhouden. De zorgverzekeraars vergoeden per jaar 1 haarwerk.

De titel van het nieuwsbericht

Wanneer moet ik een haarwerk uitzoeken?

Wanneer moet ik een haarwerk uitzoeken?
Het is aan te raden om zo snel mogelijk na het bericht dat er haarverlies gaat optreden een haarwerk uit te zoeken. Uit ervaring weten wij dat het haar een paar dagen nadat de eerste kuur is afgelopen kan beginnen uit te vallen (meestal is het haar voor de tweede kuur grotendeels tot helemaal uitgevallen). De klant mag dan direct naar onze praktijk komen om het haar af te knippen, wij nemen de tijd ervoor om met kam en schaar het haar op kamdikte af te knippen

De titel van het nieuwsbericht

Waarom niet met een tondeuze?

Door de chemo kuur gaat de haarwortel los in de follikel zitten. Wordt het haar met een scheermes of tondeuse geschoren dan kan dat heel pijnlijk worden doordat het haarwerk de wortel in de follikel drukt. Tevens vinden wij het gebruik van de tondeuse niet juist. Het kan naderhand een nare herinnering in dromen worden en het is bovendien niet respectvol tegenover een vrouw.

De titel van het nieuwsbericht

Hoe moet ik mijn haarwerk onderhouden?

Hoe moet ik mijn haarwerk onderhouden?
Een haarwerk moet altijd worden onderhouden met een speciale shampoo/balsam en een conditioner. Op deze manier blijft het haarwerk een half jaar mooi. Bij het aanschaffen van een haarwerk krijgt u in onze praktijk uitleg over hoe het haarwerk verzorgt moet worden. Deze uitleg krijgt u ook op papier mee naar huis, zodat u het thuis nog eens rustig na kunt lezen. Wij bieden aan om, tegen een kleine vergoeding, het haarwerk in onze praktijk te wassen en te modeleren.

De titel van het nieuwsbericht

Kun je het haarwerk door een gewone kapper laten knippen?

Dat is niet aan te raden. Als haarwerkspecialisten hebben wij een speciale kniptechniek ontwikkeld, als je deze techniek niet toepast ziet het haarwerk eruit als een pruik.

De titel van het nieuwsbericht

Raakt de huid geïrriteerd door het haarwerk?

Dit gebeurd niet vaak. Eventueel kan er een binnenvoering in het haarwerk gemaakt worden. Ook met de binnenvoering kan de hoofdhuid blijven ademen.

De titel van het nieuwsbericht

Wanneer ik op straat loop is het dan zichtbaar dat ik een haarwerk draag?

Als een haarwerk goed is aangemeten, is aangepast aan uw hoofdvorm en gezicht, dan is het mogelijk dat de buitenwereld niet kan zien dat de u een haarwerk draagt. Wij hebben hier voorbeelden van. Op deze manier voelt men zich geaccepteerd met een haarwerk.

De titel van het nieuwsbericht

Kan men haarstylingproducten gebruiken?

Als men styling producten gebruikt moet dit wel geschikt zijn voor een kunstvezel. Het product moet makkelijk uitwasbaar zijn. Gebruik nooit wax.

De titel van het nieuwsbericht

Hoe stevig zit het haarwerk?

Als het haarwerk goed is aangemeten dan kan men een strandwandeling maken met windkracht 10. Vaak heeft men in het begin een onzeker gevoel. Wij geven een paar dubbelzijdige tapes mee, die aan de binnenkant aangebracht kunnen worden

De titel van het nieuwsbericht

Zijn er alternatieven voor een haarwerk?

Shawls, Hoed, Tulbanden, Petten

De titel van het nieuwsbericht

Wanneer krijg je je gezonde haar weer terug?

Na de laatste kuur krijgt men na ongeveer 3 maanden eerst een dun vezelhaartje terug, vaak gevolgd met een kroezelig haartje. Het kan tot 12 maanden duren voordat het haar weer in de normale situatie is. Het beste is het haar met regelmaat te knippen. Dan krijg je het snelste je eigen haar structuur weer terug.

Contact.
Reigerweg 15, 
8263 BB Kampen, Nederland
T : 06 41 55 60 26.
.
janita@haarwerkspecialistkampen.nl 

Haarwerkspecialist Kampen Janita KroesZoutkamer Kampen is onderdeel van Hoofdkwartier Kampen

Stel een vraag

Versturen